SENIOR CLUB – SOCIALIZARE PENTRU O VIATA SANATOASA

Dragii nostri cititori,
Intrucat v-ati exprimat mai multe curiozitati legate de un stil de viata sanatos pe blogul nostru SENIOR-CLUB.RO, astazi venim in intampinarea dumneavoastra cu un nou articol in care va vom explica cum o viata sociala activa va poate imbunatati perspectivele starii dumneavoastra de sanatate.

Deci, de ce este important sa avem o viata sociala activa? Si care sunt beneficiile dovedite stiintific ale socializarii dar si posibilele efecte negative ale izolarii din punct de vedere social?

Oamenii sunt prin natura lor fiinte sociale, care au nevoie de interactiune directa. Astfel, socializarea este unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la sanatatea mentala.
Lipsa socializarii conduce la marginalizare, izolare, dezvoltarea unei personalitati introvertite si a fricii de exprimare si crearea unor anxietati. Toate acestea sunt o cauza directa a starilor depresive si a izolarii.
In cazuri extreme in care cedezi din punct de vedere mental, vei ajunge sa cedezi si fizic, intrucat majoritatea bolilor organice sunt strans legate de sanatatea psihica.

Ce spun specialistii?
Studiile coordonate de Universitatea Carolina de Nord demonstreaza ca o viata sociala activa determina o viata mai lunga. Mai precis, persoanele care sunt incojurate de mai multi prieteni traiesc cu aproximativ 3-10 ani mai mult decat cele ce traiesc in izolare.
De asemenea, conform Johns Hopkins Hospital cei ce traiesc alaturi de familie si cei dragi au cu 50% mai putine sanse de a deceda mai repede. O atitudine optimista, alaturi de o alimentatie sanatoasa, miscare si mediu nepoluat, este asadar secretul unei vieti lungi.
Mai mult decat atat, izolarea sociala este echivalenta ca si efecte asupra sanatatii cu viciile de tipul fumat si consum de alcool.

Care este explicatia din spatele acestor concluzii?
O viata sociala activa implica automat o reducere a stresului si astfel, poti preveni numeroase boli de tipul tensiunii arteriale si sa echilibrezi ritmul cardiac.
Multe activitati de socializare constau in miscare, crestere a mobilitatii, o forma relaxata de a iti antrena corpul si rezulta astfel in multiple beneficii asupra sistemului imunitar.

CE PROGRAM DE SOCIALIZARE OFERIM IN CADRUL SENIOR CLUB?
Intrucat noi pretuim calitatea vietii membrilor nostri si avem grija de toate aspectele ce contribuie la sanatatea acestora, precum alimentatie, miscare, mediu nepoluat, clima propice, punem un mare accent si pe viata sociala, prin organizarea urmatoarelor activitati recurente:
Cina zilnica se va desfasura in zona BBQ&GRILL din jurul piscinei, prilej perfect de a interactiona cu ceilalti membrii si savura mancare sanatoasa
In fiecare seara, vom organiza dupa cina o seara dansanta pe muzica de calitate pe terasa piscinei
In cadrul sports bar-ului, veti putea urmari oricand sporturile preferate alaturi de prieteni la o bere rece
Plimbarile pe plaja, chiar la malul Marii Negre, vor fi o desosebita relaxare indiferent de sezon, dar si o sursa de sanatate datorita aerosolilor marini
Voley-ul pe plaja si in piscina va fi nelipsit din programul zilnic
Plimbari cu bicicleta in jurul clubului, in statiunea Mamaia
Instructorii nostril de aqua gym se vor asigura ca va veti imbunati mobilitatea si in acelasi timp, va veti distra alaturi de ceilalti membrii
Va veti putea bucura de ping-pong si billiard in orice moment al zilei
Pentru cei ce vad socializarea dintr-o perspectiva mai lejera, vom avea clase de yoga si pilates
Vom asigura si accesul la pescuit sportiv pe lacul Siutghiol, care se afla in imediata apropiere a clubului nostru

Noi, comunitatea SENIOR CLUB, va asiguram ca decizia de a deveni membrii ai clubului nostru va va schimba radical viata. Aici veti gasi o noua familie, alaturi de care veti impartasi momente inegalabile si activiati de socializare conform preferintelor dumneavoastra, toate pentru un stil de viata sanatos si relaxat. Va asteptam cu mare caldura!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *