Centru de batrani la Marea Neagra

CENTRU DE BATRANI LA MAREA NEAGRA

CENTRU DE BATRANI LA MAREA NEAGRA

Dragii nostri cititori,
Bine ati revenit pe blogul nostru SENIOR-CLUB.RO !

Articolul de astazi este menit sa va prezinte toate beneficiile unei vieti petrecute la Marea Neagra,cu o atmosfera incarcata de aerosoli marini, o sursa sigura de sanatate si bucurandu-va de briza si valurile marii. Tot acest ambient plin de relaxare il veti regasi doar in cadrul retirement home-ului nostru la SENIOR CLUB.

Fiind situat in Mamaia, cel mai popular resort de la malul Marii Negre din Romania, va veti putea bucura de oportunitati de socializare si relaxare diversificate, in functie de preferintele si pasiunile dumneavoastra. Mai mult decat atat, locatia noastra de la Marea Neagra va asigura ca veti petrece restul vietii intr-un cadru benefic atat pentru minte, cat si pentru corp.

Astfel, efectele dovedite ale traiului la Marea Neagra, de care veti putea beneficia daca va alaturati comunitatii SENIOR CLUB, vor fi evidentiate in cele ce urmeaza.

Viata la Marea Neagra iti reduce stresul, intrucat poti face miscare in aer liber, indiferent de sezon si, implicit, de vreme.

CENTRU DE BATRANI LA MAREA NEAGRA

Poti inota sau face aqua gym, ceea ce reprezinta cel mai putin solicitant sport pentru articulatii, fiind cel mai potrivit pentru membrii clubului nostru, intrucat nu pune presiune suplimentara pe oase si muschi.
Astfel, antrenezi fiecare muschi in parte, te tonifici si cresti rezistenta fizica, in special cea a inimi, dar si starea de sanatate in general.
De asemenea, inotul, miscarea in apa marii si aqua gym amelioreaza durerile cauzate de reumatism si arde calorii, ajutand la mentinerea greutatii corporale.

Sa traiesti la Marea Neagra te ajuta si la nivel psihic, intrucat vei fi mai relaxat si vei elibera endorfine cel putin cand vei simti briza marii si vei auzi zgomotul placut al valurilor marii.

CENTRU DE BATRANI LA MAREA NEAGRA

De asemenea, vei putea combate insomnia.

Aerul de mare este puternic incarcat cu ioni negativi sanatosi, care accelereaza capacitatea organismului de a absorbi oxigenul, contribuind astfel la calitatea somnului.

Apa marii este o sursa inegalabila de vitamine si minerale si in plus are efecte antimicrobiene.

Expunerea cu masura la o cantitate rezonabila de radiatii ultraviolete, dar si baile in apa marii, grabesc vindecarea unor boli de piele, precum psoriazisul.

Marea ajuta la vindecarea infectiilor respiratorii, datorita aerosolilor marini. Acestia sunt indicati in tratarea bronsitelor, sinuzitelor, faringitelor, laringitelor si a astmului.

In plus, aerosolii marini contin iod, deci ajuta la functionarea optima a glandei tiroide.
Terapia cu aerosoli marini se practica in orice anotimp, de preferinta dimineata in primele 3 ore dupa rasarit si seara la o ora dupa asfintit, pentru o eficienta maxima.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale traiului la Marea Neagra este accesul la curele heliomarine si la efectele medicale pozitive ale acestora.
O astfel de cura presupune o combinatie de expunere la soare de aproximativ 30 minute, urmata de baie in mare de 15 minute si baie de nisip de 15 minute, toate acestea necesitand a fi sustinute de o hidratare corespunzatoare (aproximativ 2-3L lichide zilnic).


Cura heliomarina fortifica organismul, crescand rezistenta la diverse boli si avand un efect tonic asupra sistemului muscular.
Mai mult, ajuta la afectiunile reumatice, ale oaselor si muschilor, ceea ce reprezinta o mare problema odata cu inaintarea in varsta.
Incidenta bolilor reumatice este mult mai mare in tarile scandinave, din cauza climei umede, cu ploi frecvente si mult mai mica in tarile cu clima uscata, precum Nevada, Grecia, sudul Italiei, Israel.

Conform spuselor lui Platon, “Marea spala toate relele omului”, va veti putea elibera de toate afectiunile fizice si psihice, pentru tot restul vietii, daca alegeti sa faceti parte din familia SENIOR CLUB de la Malul Marii Negre. Va asteptam cu drag!

senior club contact

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *